17:08 / E Hënë, 16 Prill 2018

Ngritet aktakuzA� pA�r konflikt interesi ndaj kryetarit tA� Istogut, Haki Rugova

Prokuroria Themelore nA� GjakovA�, ka ngritur aktakuzA� kundA�r kryetarit tA� KomunA�s sA� Istogut, Haki Rugova, tA� cilin e akuzon se ka kryer veprA�n penale tA� konfliktit tA� interesit, duke i dhA�nA� tender vA�llait tA� tij, Gani RugovA�s, nA� vlerA� rreth 300 mijA� euro.

NA� aktakuzA�n e siguruar nga a�?Betimi pA�r DrejtA�sia�? thuhet se Haki Rugova, duke vepruar si kryetar i KomunA�s sA� Istogut, mA� 1 gusht 2014, ka nA�nshkruar kontratA� me kompaninA� a�?Ma-Cona�? sh.p.k. pA�r ndA�rtimin e kanalizimit pA�r fshatrat CercA� dhe LubozhdA�.Sipas aktakuzA�s, nA� momentin e lidhjes sA� kontratA�s pA�r kryerjen e punA�ve ndA�rtimore nA� mes KomunA�s sA� Istogut dhe kompanisA� a�?Ma-Cona�? sh.p.k. drejtor i firmA�s ka qenA� Gani Rugova dhe A�mimi i kontratA�s ka qenA� 289.119.85 euro.

Organi i akuzA�s pretendon se me anA� tA� kA�tyre veprimeve, i akuzuari Rugova, i ka mundA�suar vA�llait tA� tij, Gani RugovA�s, interes financiar, andaj e akuzon se ka kryer veprA�n penale tA� konfliktit tA� interesit.Sipas kualifikimit juridik qA� i ka bA�rA� prokuroria veprimeve tA� kryetarit Rugova, i njA�jti nA�se gjendet fajtor, mund tA� dA�nohet prej njA� deri nA� pesA� vjet burgim.Ndryshe, a�?Betimi pA�r DrejtA�sia�? mA� 22 janar tA� kA�tij viti, kishte raportuar se ishin duke u zhvilluar hetime ndaj kryetarit tA� Istogut, Haki Rugova, e tA� cilat tanimA� kanA� rezultuar me ngritjen e aktakuzA�s nga Prokuroria Themelore e GjakovA�s.

Nisjes sA� hetimeve, i ka paraprirA� ngritja e kallA�zimit penal, mA� 7 dhjetor tA� vitit tA� kaluar nga Agjencia KundA�r Korrupsionit (AKK), nA�n dyshimin se kryetari i KomunA�s sA� Istogut, Haki Rugova, ka kryer veprA�n penale a�?konflikt interesia�?, me rastin e nA�nshkrimit tA� njA� tenderi ku pA�rfitues ka qenA� vA�llai i tij, Gani Rugova.

Fillimisht kjo lA�ndA� ishte dA�rguar nA� ProkurorinA� Themelore nA� PejA�, pA�rkatA�sisht ajo i ishte deleguar prokurorit Haxhi Sinanaj.Por, ky i fundit, mA� 17 janar 2018, me shkresA� i ishte drejtuar kryeprokurorit tA� ProkurorisA� Themelore nA� GjakovA�, Ali Selimaj, dhe pas konsultimit me kryeprokurorin e ProkurorisA� sA� Apelit, Haxhi Derguti, si dhe Agim Kurmehaj, lA�nda A�shtA� deleguar nA� ProkurorinA� Themelore nA� GjakovA�.

a�?Arsyeja e dA�rgimit nA� kompetencA� tA� kA�saj A�A�shtjeje juridike penale pA�r tA� pandehurin Haki Rugova, A�shtA� fakti se me tA� njA�jtin qA� njA� kohA� tA� gjatA� njihemi dhe jemi nA� raporte shoqA�rore, andaj pA�r tA� qenA� njA� hetim i drejtA� dhe i pavarur, pas konsultimit me kryeprokurorin e Apelit dhe kryeprokurorin e ProkurorisA� Themelore nA� GjakovA�, jemi dakorduar qA� kA�tA� A�A�shtje penale ta dA�rgojmA� nA� kompetencA� tA� ProkurorisA� Themelore nA� GjakovA�a�?, kishte shkruar prokurori Haxhi Sinanaj.

Ndryshe, Haki Rugova, nA� zgjedhjet lokale tA� vitit 2017, ka fituar edhe njA� mandat tjetA�r, pA�r herA� tA� tretA�, nA� krye tA� KomunA�s sA� Istogut.