13:42 / E Hënë, 16 Prill 2018

Nissan nA� telashe, Mercedesi nuk ia lejon motorin e tij pA�r modelin e radhA�s

Nissan planifikon tA� pA�rgatisA� Navara pA�r tA� konkurruar Ford Ranger Raptor, por nA� kA�tA� pA�rpjekje nuk do tA� ketA� ndihmA�n e Mercedesit.

Prodhuesi japonez ka paralajmA�ruar V6 dizel nga klasa X e Mercedesit si motor pA�r modelin e fuqishA�m Navara, por kjo nuk do tA� ndodhA�.

“Nissan kurrA� nuk do tA� marrA� V6”, tha drejtori i shitjes pA�r Australi dhe ZelandA� tA� Re, Scot Williams. Ai theksoi se bashkA�punimi i Mercedesit dhe Nissanit, e cila ka mundA�suar ndA�rtimin e platformA�s sA� klasA�s X qA� pA�rdor Navara nuk pA�rfshin motorin e Daimler 3,0 litra V6 turbodizel.

Nga ana tjetA�r, Nissan nuk A�shtA� i gatshA�m pA�r shpenzime tA� mA�dha pA�r njA� sistem tA� ngjashA�m qA� gjendet nA� X350d 4Matic.

Nissan Navara me pajisjen e nivelit mA� tA� lartA� do tA� duhet tA� jetA� makinA� terreni, por ende nuk ka asnjA� shenjA� se A�farA� motori do tA� ketA�. Sigurt A�shtA� se ky nuk do tA� jetA� motori i Mercedesit qA� siguron 258 kuaj fuqi. PA�r A�do rast, Nissan duhet tA� kA�rkojA� njA� motor qA� do tA� jetA� konkurrues i denjA� i Fordit.