11:27 / E Martë, 21 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Njerëzit materialist kanë më shumë miq në Facebook

Njerëzit materialistë kanë më shumë miq në Facebook, sesa ata që janë më pak të interesuar në zotërime, sipas një studimi të ri.

Studiuesit pohojnë se njerëzit materialistë i shohin miqtë në Facebook si ‘objekte digjitale’ dhe më pas përdorin platformën intensive për ta.

Studimi i ri, gjithashtu ka zbuluar se materialistët kanë një nevojë më të madhe për t’u krahasuar me të tjerët në platforma të tjera të medieve sociale.

“Njerëzit materialistë përdorin Facebook-un më shpesh, sepse ata synojnë të objektvizojnë miqtë e tyre në Facebok-ftojnë miqtë në Facebook për të rritur posedimin e tyre”, ka thënë autori kryesor Phillip Ozimek.

Sipas tij Facebook u mundëson që të keni shumë njerëz me informacione për ta, edhe atë pa para.

Sipas Ozimek, Facebook është një lloj thike për njerëzit./Indeksonline/