16:22 / E Diele, 10 Shkurt 2019

Pacienti në Kaliforni vdes pasi kirurgët harrojnë një sfungjerë brenda stomakut të tij

Një pacient në Kaliforni ka vdekur pasi kirurgët në Mercy Medical Center Redding lanë një sfungjerë në barkun e tij, njoftoi një raport i Departamentit të Shëndetit Publik të Kalifornisë.

Pacienti- emri dhe gjinia e të cilit janë të paidentifikuar në raport- iu nënshtrua një operacioni për të hapur një enë gjaku të bllokuar në barkun e tij.

Është një procedur mjaft e rrezikshme, megjithëse serioze, por për këtë pacient, një sfungjerë i harruar brenda barkut të tij, ka rezultuar fatal.

Sfungjeri I harruar shkaktoi një infeksion në barkun e pacientit dhe ai pësoi ata në zemër 10 ditë pas operacionit./Indeksonline/