11:00 / E Hënë, 17 Shkurt 2020

Pamje/Ky ishte momenti historik kur Kosova shpalli Pavarësinë

12 vjet më parë, Kosova shpalli pavarësinë e saj.

Para 12 vitesh, në Kuvendin e Republikës së Kosovës u shpall Pavarësia, seancë  kjo e udhëhequr nga kryeparlamentari i atëhershëm, Jakup Krasniqi.

Leximin e deklaratës së Pavarësisë e bëri kryeministri atëhershëm, Hashim Thaçi.

Pas çlirimit të Kosovës, shpallja e Pavarësisë ishte ngjarja më e historike dhe më e madhja e shtetit tonë.

Shpallja e Pavarësisë së Kosovës u bë më 17 shkurt të vitit 2008 në ora 15:39.