20:06 / E Premte, 10 Maj 2024 / FR

Pastruesja e shpejtë e dritareve thyen rekordin botëror (VIDEO)

Një grua britanike ndoqi hapat e babait të saj dhe theu një rekord botëror Guinness duke pastruar tre xhamat e zyrës në 16.13 sekonda.

Aliscia Burrows, 33-vjeçare, pastroi tre dritaret 114 centimetra me 114 centimetra teksa konkurronte në Mançester Cleaning Show dhe përfundoi duke mposhtur rekordin për pastruesin më të shpejtë të dritareve (femër) me 0,15 sekonda.

Burrows nuk punon si pastruese dritaresh, por aftësia është në gjakun e saj – babai i saj, Terry “Turbo” Burrows, është një pastrues profesionist që mban versionin mashkull të rekordit me 9.14 sekonda.

“Megjithëse nuk kam qenë kurrë në tregtinë e pastrimit të dritareve, fëmijëria ime ishte shumë e përfshirë me të. Ndonjëherë shkoja në Londër me babanë tim dhe e shikoja duke punuar, merrja pjesë në shfaqjet e pastrimit të dritareve të organizuara nga Federata e Pastruesve të Dritareve”, tha ajo për Guinness World Records.