11:43 / E Martë, 04 Dhjetor 2018

Pensionistët duhet të merren me peshëngritje për të luftuar dobësinë

Për shumicën e pensionistëve, dalja në pension është koha e vështirë për secilin.

Por ekspertët e shëndetësisë preferojnë se pensionistët duhet të merren me klasa të peshëngritjes.

Rritjet në jetëgjatësinë kanë çuar në rritje të numrit të të moshuarve të dobët.

Një në 10 pensionistë vuajnë nga dobësia, duke u rritur në gjysmën e atyre mbi 80 vjet, raportoi Daily Telegraph, transmeton Indeksonline.

Dhe studiuesit nga Unviersiteti College Dublin gjeti se një përzierje e forcës muskulore me përdorimin e proteinave është mënyra më e mirë për të luftuar dobësinë.

Trajtimet më të lehta të dobësimit përfshijnë peshëngritjen dhe përdorimin e proteinave./Indeksonline/

 

 

Temat: