20:47 / E Enjte, 07 Nëntor 2019

Përfitimet shëndetësore nga përqafimet

Një terapist amerikan ka pohuar se kemi nevojë për 4 përqafime në ditë për mbijetesë, 8 përqafime për disponim më të mirë dhe 12 përqafime që të rritemi.

Pëqafimet janë një mënyrë për të treguar në mënyrë universale dashurinë, lumturinë madje edhe trishtimin.

Mirëpo përqafimet del se janë të lidhura edhe me shëndetin tonë fizik po ashtu edhe atë psikologjik.

Këto janë disa nga përfitimet nga përqafimet:

Përqafimet kontribojnë në një system imunitar më të mirë.

Përmisojnë sistemin tuaj nervor.

Ndikojnë në presion më të mirë të gjakut.

Përqafimet ju bëjnë të ndiheni më të lumtur.

Zvogëlojnë dhimbjen.

Lehtësojnë ndjenjat e lodhjes./Indeksonline/.