12:41 / E Enjte, 27 Shkurt 2020

Përfitimet shëndetësore te xhenxhifilit

Xhenxhefili është një nga ato erëza që shton diçka të veçantë për çdo gjë që futet në organizmin tonë. Pavarësisht nëse xhenxhefili është aroma mbizotëruese, si në përgatitijet e ndryshme të shujtave ditore , apo shërben si sugjerim intrigues i erëzave në një skuqje  ose zierje, ajo ofron një kombinim të këndshëm të ëmbël dhe pikante që i pëlqen qiellzës. Por me siguri diçka që është dobishme duhet të përdoret në dieten tuaj. Konsumimi i përditshëm i xhenxhefilit ofron të gjitha llojet e përfitimeve shëndetësore. Edhe nëse nuk iu pëlqen aroma, mund të dëshironi të filloni të merrni shtesë të përpunuar.

1. Menaxhon aciditetin e lukthit.

Refluksi i acideve, i njohur ndryshe si urth, është një gjendje e dhimbshme që mund t’ju bëjë të keni nevojë për një ilaç pa recetë për të lehtësuar simptomat tuaja. Herën tjetër, drejtohuni tek seksioni i produkteve në vend. Disa nga substancat aktive në xhenxhefil përdoren në ilaçet për urth për shkak të aftësive anti-inflamatore dhe anti-nauze të xhenxhefilit. Marrja e  xhenxhefilit kur keni përvojë me  aciditet do të menaxhojë simptomat.Poashtu të dhënat shëndetësore gjithashtu tregojnë se konsumimi i rregullt i xhenxhefilit mund të këtë edhe përfitime tjera të mëdha shëndetësore.

2. Karakteristikat anti-inflamatore.

Një mënyrë tjetër që efektet anti-inflamatore të xhenxhefilit mund të ndihmojnë në lidhje me nyjet tuaja. Nyjett e ënjtura kufizojnë gamën e lëvizjes dhe shkaktojnë dhimbje intensive, kronike. Substanca në xhenxhefil që studiuesit mendon se ul inflamacionin quhet gingerol, dhe ajo është e pranishme në sasi të mëdha në rrënjë.

Disa studime kanë zbuluar gjithashtu se xhenxhefili është po aq efektiv sa ibuprofen në zvogëlimin e dhimbjeve të nyjeve. Në fakt, studiuesit përcaktuan në vitin 2015 që të sëmurët nga osteoartriti madje mund të lehtësojnë dhimbjen në mënyrë topike, duke aplikuar një krem ​​ose një vaj që përmban xhenxhefil.