15:44 / E Enjte, 18 Prill 2024 / MSH

Përse thinjen flokët?

Sistemi i rritjes së flokëve është mjaft kompleks. Shkencëtarët vazhdojnë ta studiojnë procesin e rritjes së flokëve të njeriut, gjithashtu edhe strukturën e pigmentimit.

Në rritjen normale të flokëve, gjëndra prodhon flokë me një ritëm prej rreth një centimetër në muaj për disa vite.

Kur qelizat që prodhojnë pigmentet e flokëve dëmtohen, atëherë flokët fillojnë ta marrin ngjyrë gri ose të bardha, shkruan Medicalnewstoday.

Në moshën e pjekurisë, te disa persona flokët ndalojnë së rrituri dhe sistemi i rritjes së flokut hyn në një periudhë pushimi. Gjatë këtij procesi, melanocitet fillojnë të vdesin.

Kur melanocitet janë të dëmtuara ose mungojnë, atëherë flokët që rriten ju mungon ngjyra dhe mund të duken gri ose të bardha.