14:11 / E Hënë, 11 Shkurt 2019

Pilulat kontraceptive i bëjnë gratë më pak të afta të lexojnë mendimet e të tjerëve

Pilula kontraceptive mund të turbullojë gjykimin e një gruaje dhe madje të ndikojë në marrëdhëniet e saj, sugjeron hulumtimi.

Një studim i gjetur tregon se kontraceptivi oral shkakton ndryshime delikate emocionale në trurin e gruas.

Kjo e bën atë 10 për qind më pak të ngjarë të jetë në gjendje të lexojë shprehjet e fytyrës dhe ndjenjat e njerëzve të tjerë.

Megjithëse e paqartë se pse ndodh kjo, ndikimi i pilulës në nivelet e estrogjenit dhe progesteronit të gruas mendohet të ndikojë në ndjeshmërinë e saj.

“Më shumë se 100 milionë gra në mbarë botën përdorin kontraceptivë oral, por shumë pak dihet për efektet e tyre në emocion, njohuri dhe sjellje”, tha Dr Alexander Lischke./Indeksonline/