13:25 / E Martë, 06 Shkurt 2018

Pirja e alkoolit mund të pastrojë mbeturinat e trurit, zbulon studimi

Nëse jeni konsumues i vetëm një ose dy pije alkoolike në baza të rregullta, sipas studimeve të fundit, një sasi e tillë e alkoolit mund të ju ndihmojë për të pastruar trurin.

Hulumtuesit hedhin dritë mbi atë se sa nivele të ulëta të pijes mund të përmirësojnë shëndetin e trurit.

Në një studim të realizuar në minj, shkencëtarët nga Universiteti i Rochester Medical Center (URMC) në Nju Jork zbuluan se një sasi e tillë e alkoolit në baza ditore mund të zvogëlojë inflamimin e trurit, transmeton Indeksonline.

Sidoqoftë, ekspozimi i lartë i alkoolit u konstatua të pengonte funksionin glimfatik dhe të rris inflamacionin e trurit.

Çdo herë e më shumë, kërkimet tregojnë se një sasi e vogël e alkoolit mund ti bëjë mirë shëndetit të përgjithshëm./Indeksonline/

Temat: