14:08 / E Mërkurë, 22 Shtator 2021 / A. M.

Policia ende në veri, bëhet ndërrimi i ekipit

Pjesëtarë të Policisë së Kosovës po vazhdojnë të qëndrojnë në Jarinjë, duke monitoruar gjendjen e sigurisë pas bllokadës së rrugës nga serbët lokal.

Përderisa ata kanë bërë ndërrimin e ekipit pas përfundimit të orarit.

Rruga u bllokua pas vendosjes së reciprocitetit për targat nga Qeveria për automjetet që hyjnë nga Serbia.

Nata në këtë pikëkalim kufitar ka kaluar e qetë dhe pa ndonjë incident, derisa numri i protestuesve ka qenë i vogël edhe për shkak të temperaturave të ulëta.

Numri i protestuesve, që gjatë natës janë ndërruar me grupe, është rritur në mëngjes ku tashmë një numër më i madh i tyre po qëndrojnë aty.

E gjithë situata gjatë natës është përcjellë pos nga Njësia Speciale, edhe nga KFOR të cilat kanë patrulluar edhe me helikopterë.

Kjo është dita e tretë e bllokadës së rrugës duke shkaktuar kolona të gjata dhe pamundësuar kalimin e kufirit me vetura.