15:58 / E Diele, 28 Janar 2018 / indeksADMonline

Prishtina me ajrin më të ndotur në planet

Niveli i ndotjes së ajrit në Prishtinë dhe rrethinë edhe sot vazhdon të jetë nën masën e lejuar dhe po përbënë rrezik për shëndetin e qytetarëve.

Sipas vlerës së indeksit të cilësisë së ajrit, të cilën e ofron Ambasada Amerikane në Kosovë, sot në orën 14:00, ajri është klasifikuar në të kuqe, ose në kategorinë i pashëndetshëm.

Veturat e shumta, KEK-u, përdorimi i thëngjillit (madje edhe gomave) për ngrohje, kushtet e pa favorshme atmosferike, janë faktorët kryesor të ndotjes së ajrit.