11:14 / E Hënë, 02 Tetor 2023 / AR

Pse janë ulur çmimet e diamanteve?

Çmimet e diamanteve u ulën gjatë vitit 2023 pasi shumë konsumatorë po i shmangen mallrave të luksit pas pandemisë.

Sipas Indeksit Zimnisky Global Rough Diamond, çmimet janë më të ulëtat në krahasim me vitet e mëparshme. Analistët e industrisë ia atribuojnë këtë trend rënies së shitjeve në sportelet e bizhuterive.

Çmimet kanë rënë sepse konsumatorët po zgjedhin shërbime në vend të bizhuterive, tendencë që u theksua pas pandemisë. Njerëzit hanë jashtë, udhëtojnë dhe shpenzojnë para për përvoja dhe jo për mallra luksoze, sipas analistëve.

Kërkesa e blerësve për bizhuteri diamanti ndikon te çmimet e përafërta të diamanteve dhe, në një masë, në çmimet e shitjes me pakicë.