20:03 / E Mërkurë, 28 Mars 2018 / indeksADMonline

Pse njerëzit tradhtojnë? Flasin shkencëtarët

Tregimet rreth pabesisë dhe tradhtisë në një lidhje dashurie, të thëna nga një regjisor i famshëm filmash, një autori të librave bestseller ose një fqinji janë të pafundme.

Por a e keni menduar se çfarë e shtyn një person TË TRADHTOJË? Kush duhet fajësuar?

Shpesh i bëjmë këto pyetje kur dëgjojmë për edhe një histori tjetër tradhtie, transmeton Klan Kosova.

Më poshtë janë disa nga pikëpamjet e psikologëve dhe rezultatet e eksperimenteve shkencore që flasin për rrethanat që rrisin rrezikun e pabesisë.

Lexoni artikullin, pas të cilit besojmë se mund të keni më pak pyetje në lidhje me këtë temë.

Mungesa e intimitetit emocional

Ndikimi nga eksperiencat e mëhershme dhe shoqëria

Lidhje dashurie monotone

Kriza e moshës së mesme

Interes i tepruar ndaj rrjeteve sociale

Udhëtimet për punë dhe biznes

Mungesa e hormonit oxytocin – hormonit të përqafimit

Sepse thjesht zgjedhë kështu

Ka njerëz që nuk mund ta imagjinojnë jetën e tyre pa adrenalinën që e shoqëron tradhtinë.

Pavarësisht moshës, eksperiencës dhe kritereve të tjera, këta njerëz tradhtojnë dhe e justifikojnë veten duke thënë se thjesht nuk mund të sillen në ndonjë mënyrë tjetër.

Arsyet reale për këtë sjellje ndryshojnë dhe mund të fshihen thellë brenda gjendjes emocionale. E vërteta është se është shumë e vështirë dhe pothuajse e pamundur që disa njerëz të jenë monogam.

DISA FJALË MË SHUMË

Ekspertët thonë se faktorët dhe arsyet e lartëpërmendura bëhen thjesht një arsye e vetme për tradhti, dhe jo vetëm një prej tyre.

Përveç kësaj, disa çifte nuk ndahen ani pse partneri i tradhton dhe përpiqen vazhdimisht të shpëtojnë martesën e tyre. E për disa, martesa bëhet edhe më e mirë, pikërisht për shkak të tradhtisë.

Çfarë mendoni ju? A ka ndonjë arsye të mundshme për të falur tradhtinë?

Temat: