11:59 / E Premte, 20 Shtator 2019

Pse shqiptarët mbajnë një fije të kuqe peri, rreth dorës së majtë?

Ky simbol përdoret për t’ju mbajtur larg fatkeqësive. Me këtë ata besojnë se një fije e kuqe peri mbron nga syri i keq dhe nga keqdashësit

Kjo fije peri konsiderohet me aftësi të fuqishme kundër syrit të keq, njerëzit e përdorin shumë. Vendosja e tij, gjithashtu në dorën e djathtë tregon se vajza është e pamartuar.

Të tjerët besonin se fija e kuqe e perit u jepte siguri dhe u ndihmonte të ishin të suksesshëm. Disa persona e mbajnë edhe për shkak të modës.