17:37 / E Martë, 12 Janar 2021 / A K

Pse shtrihemi instinktivisht kur zgjohemi dhe pse është kaq e rëndësishme

Alarmi na sinjalizon të ngrihemi në mëngjes, por nuk e zgjon trupin tonë, çfarë bën, është shtrirja dhe zhurma. Ndoshta është për shkak se ne e bëjmë atë si një proces të pavullnetshëm që as nuk i kushtojmë vëmendje. Sidoqoftë, këto 2 veprime bëjnë shumë më tepër për trupat tanë sesa thjesht na zgjojnë.

Bright Side u interesuan shumë për këtë kombinim të zhurmës dhe shtrirjes dhe vendosëm t’ju tregojmë disa zbulime që na surprizuan.

1. Shtrirja do të rindërtojë muskujt.

2. Mund të ulë stresin.

3. Mund të ndihmojë në ngurtësinë dhe ngushtësinë.

4. Do të ndihmojë trurin të dërgojë sinjale më të forta në muskuj.

5. Zhurma ju mban zgjuar.