18:04 / E Premte, 03 Korrik 2020

Psikologjia shpjegon pse të duash veten të ndihmon të jesh i lumtur

Me fjalë të tjera, nuk mund të jesh i lumtur derisa të mësosh vetë-dashuri.

Shumë njerëz nuk janë të vetëdijshëm se sa nuk e vlerësojnë veten e tyre, dhe kanë mbetur të pyesin pse ata nuk mund të jenë thjesht të lumtur. Është një temë që vlen të shikohet kaq shumë psikologë që kanë peshuar në lidhje me këtë temë.

Practising Self-Love Can Help Get You Through Tough Times ...

5 hapat e parë se si ta bësh vetën të lumtur janë:

  • Përkufizimi i dashurisë
  • Përkufizimi i të qenit i lumtur
  • Respektoni veten
  • Lejimi i të tjerëve të vlerësojnë ty
  • Rreziqet e mbingarkesës

Vetë dashuria  dhe të jesh i lumtur

The Best Self-Love Quotes To Inspire You | Interflora

Para se të kuptoni pse vetë-dashuria duhet të vijë para se të jeni të lumtur, është e dobishme të vendosni një lloj përkufizimi për të dyja kushtet.

Përkufizimi i vetë-dashurisë, siç e përcaktojnë shumë psikologë dhe trajnerë të jetës, po e vendos së pari mirëqenien dhe lumturinë tuaj në jetë. Nga ky përkufizim, është e lehtë të kuptosh pse nuk mund të jesh i lumtur nëse nuk e do veten ,  sepse vet dashuria është akti për ta bërë veten të qetë.

Ju mund ta zbatoni këtë proces të mendimit për çdo gjë, qoftë ide apo gjëra të prekshme. Për shembull, ju mund ta doni veten mjaftueshëm për të përmirësuar arsimimin tuaj, ose mund ta doni veten mjaftueshëm për të humbur peshë, kështu që trupi juaj është i shëndetshëm. Është më shumë që të ndjeheni sikur meritoni të jeni të dashur.

Sidoqoftë, çfarë do të thotë të jesh i lumtur?

Being Happy Is More Important Than Being Successful

Sipas enciklopedisë së filozofisë” Stanford”, të jesh i lumtur mund të përcaktohet në dy mënyra. Mund të jetë një gjendje shpirtërore thjesht psikologjike, ose mund të jetë se sa mirë që jeni duke bërë në jetë, e cila bazohet në vlera.

Shumë psikologë do të argumentonin se përkufizimi i fundit për të qenë i lumtur nuk është përcaktimi i vërtetë. Në fund të fundit, shumë njerëz të pasur, të suksesshëm të biznesit dhe të famshëm luftojnë me depresionin.

Mos i humb