08:29 / E Shtunë, 22 Shtator 2018

Puthjet dhe përqafimet me partnerin ju sigurojnë shëndet më të mirë

Nëse përqafoni dhe e puthni partnerin tuaj, do të merrni shumë përfitime: Përveç të qenit një person jashtëzakonisht i dashur, ju do të gëzoni shëndet të shkëlqyer.

Marrja e një përqafimi redukton presionin e gjakut, si dhe zvogëlon e hormonet e stresit (kortizolin). Ju vetëm duhet të përqafoni personin që doni ose të kujdeseni për të paktën 20 sekonda.

Nga ana tjetër, puthjet ndihmojnë në forcimin e mbrojtjes imunologjike, tha Dr. Aurelio Valdivieso i Shërbimit Shëndetësor të Oaxaca, Meksikë. Gjithashtu puthjet djegin 12 deri në 15 kalori.

Temat: