18:16 / E Shtunë, 23 Qershor 2018 / indeksADMonline

Qytetarët e pacientët nuk i shfrytëzojnë kutitë e ankesave në QKUK

Qendra Klinike Universitare e Kosovës (QKUK) inkurajon të gjithë qytetarët që të shfrytëzojnë të drejtën e tyre ligjore për të shprehur shqetësimet e tyre në lidhje me trajtimin që ju bëhet atyre nga stafi mjekësor.

Në klinikat e kësaj qendre janë të vendosura kutitë e ankesave ku qytetarët dhe pacientët mund të shprehin shqetësimet, ankesat, vërejtjet apo lëvdatat e tyre për shërbimet që ofrohen në QKUK.

Mirëpo, në këto kuti shumë pak adresohen ankesa. Këtë e thonë edhe nga Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës.

Në një përgjigje për Indeksonline nga Zyra e Drejtorit të Përgjithshëm të SHSKUK-së thuhet se nuk janë gjetur ankesa nga pacientët, çka tregon se nuk po shfrytëzohen ato kuti.

“Zyra e drejtorit të përgjithshëm e Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar e Kosovës, ju njofton se në Klinikat e QKUK-së, ekzistojnë kutitë e ankesave, në të cilat pacientët kanë mundësi të shprehin shqetësimet, ankesat, vërejtjet sugjerimet dhe lëvdatat e tyre nga përvojat e tyre personale gjatë trajtimit në QKUK. Komisioni prej 3 anëtarëve bënë hapjen e kutive të ankesave në të cilat nuk janë gjetur ankesa direkte nga pacientët. Pra, këto kuti shfrytëzohen pak nga pacientët”, thuhet në përgjigjën e tyre.

Menaxhmenti i Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës , në mars të vitit 2015 ka formuar një komision i cili merret me shqyrtimin e të gjitha ankesave të pacientëve që kanë të bëjnë me mënyrën e trajtimit dhe mjekimit të tyre.

Nga zyra e SHSKUK-së bëhet e ditur se muajt e fundit ky komision ka pranuar vetëm 5 ankesa, ku për këto të fundit janë tërhequr vërejtjet e klinikave.

“Krahas kutive të ankesave, brenda SHSKUK, ekziston edhe komisioni për trajtim të ankesave dhe shqetësimeve të qytetarëve i cili shqyrton në vazhdimësi ankesat që drejtohen në këtë institucion. Muajt e fundit ky komision ka pranuar 5 ankesa që kryesisht kanë pasur të bëjnë me komunikimin e stafit profesionalë. Komisioni pasi ka shqyrtuar ankesat ka tërhequr vërejtjen klinikave për ku kanë ardhur ankesat”, thuhet ndër të tjera në përgjigjen e SHSKUK.

Tutje ata garantojnë se do të ruhet konfidencialiteti i plotë dhe secila nga ankesat eventuale do të shqyrtohet me seriozitet të madh./Indeksonline/