12:40 / E Shtunë, 21 Prill 2018 / indeksADMonline

Ramazani afA�r, nA� kA�tA� orA� do tA� jetA� syfyri dhe iftari i parA� [Foto]

A�do vit pA�r muajin e shenjtA� tA� Ramazanit, miliona myslimanA� nA� tA� gjithA� botA�n agjA�rojnA� pA�r 30 ditA� nga mA�ngjesi nA� mbrA�mje. Por, ky muaj A�shtA� shumA� mA� tepA�r se thjesht agjA�rim. AgjA�rimi i kA�tij muaji nA� shumA� ajete tA� Kura��anit (libA�r i shenjtA�) thuhet se A�shtA� obligim apo (farz) pA�r besimtarA�t e fesA� islame.

Dihet se tani kanA� mbetur mA� pak se njA� muaj kur do tA� startohet me kA�tA� muaj. Pra, siA� edhe ishte raportuar mA� herA�t Ramazani fillon me 16 maj (ditA� e mA�rkure), shkruan Indeksonline.

a�?Indeksonlinea�? ka sigurar fotografi ku mund tA� shikoni A�orarin e plotA� tA� vaktev siA� njihet ndryshe nga besimtarA�t myslimanA�A� si a�?Syfyria�?, a�?Iftaria�? dhe disa tA� tjera.

MirA�po, theksojmA� se gjatA� kA�tij muaji pA�rveA� ditA�ve qA� bien tA� Premte ( E xhuma) janA� edhe A�disa ditA� tA� tjera qA� cilA�sohen si mA� tA� rA�ndA�sishme.

Duke filluar me ditA�n e parA�, nis nA� syfyr ( ditA�n e martA� ) ora 03:06 dhe iftari i parA� A�shtA� nA� orA�nA� 19:58. Pastaj, dita e FitorA�s nA� BedA�r, qA� i bije e premte, pA�r kA�tA�, syfyri: 2:43 dhe iftari 20:13, nA� rend A�shtA� dita e a�?Itikafita�?, (e hA�nA�) Syfyri a�� 2:40, Iftari a�� 20:15, pastaj Nata e Kadrit, (e diel), Syfyri -2:34, Iftari 20:18.

Pas 30 ditA� agjA�rimi besimtarA�t myslimanA� festojnA� festA�n e FitA�r Bajramit qA� do tA� jetA� me 15 qershor ( e Premte) e cila vazhdon pastaj edhe pA�r dy ditA� tjera.

MA� poshtA� shikoni takvimin :

/Indeksonline/