16:32 / E Enjte, 10 Tetor 2019

Renault me makinën e saj elektrike konkurencë për Tesla dhe VW

Renault është duke u munduar që t’i rivalizojë dy kompanit gjigante të veturave, pasi që është duke planifikuar të prodhojë një makinë plotësisht elektrike.

Kjo makinë mund të prodhohet në bashkëpunim me Nissan dhe Mitsubishi Motors.

Emmanuel Bouvier, drejtor tregtar i biznesit të makinave elektrike Renault tha se “Ne po punojmë për zhvillimin e gamës së formacionit tonë në mënyrë që të mbulojmë të gjitha segmentet me makina elektrike”, duke shtuar se makina e re gjithashtu mund të rrjedh nga një model ekzistues.

“Është shumë herët për të thënë se ne do të jemi në konkurrencë me kokën Tesla, por ne jemi qartë duke planifikuar të mbulojmë një pjesë më të madhe të tregut,” tha ai./Indeksonline/.