19:55 / E Martë, 26 Korrik 2022 / k.v

​Rimac Nevera, makina e parë që do të kalojë urën e re në Kroaci

Rimac Nevera do të jetë makina e parë që do të kalojë urën e re me vlerë 525 milionë euro dhe 2.140 metra të gjatë, duke lidhur pjesët jugore të Kroacisë me pjesën tjetër të vendit, e cila është e prerë nga një rrip i ngushtë i Bosnjës dhe Hercegovinës në jug.

Rimac Nevera është makina e parë e projektuar, zhvilluar dhe prodhuar në Kroaci, e cila është e homologuar për tregjet e BE dhe SHBA.

Shembulli i parë serial i Nevera, i cili shënoi fillimin e prodhimit serial prej 150 shembujsh, do të kalojë urën e sapo përfunduar së Pelekës në një ceremoni hapjeje spektakolare, me krenari të veshur me targa regjistrimi kroate.

Në krye do të jetë kryeinxhinieri i Neverës, Matija Reniq, i cili në mënyrë unike vlerëson shkallën e sfidave inxhinierike që duhej të kapërceheshin në ndërtimin e urës së re.

Ai mbikëqyri krijimin e Nevera nga koncepti në realitet, duke sjellë hipermakinën e parë tërësisht elektrike në botë në prodhim seri, duke krijuar një segment krejtësisht të ri në tregun e makinave super sportive në këtë proces.