11:49 / E Martë, 12 Nëntor 2019

Rriten 50% shifrat e rasteve të fëmijëve me pneumoni

Gjashtë fëmijë janë shtruar në spital me pneumoni çdo orë në mes të ritmeve në rritje të sëmundjes së parandalueshme nga vaksina, tregojnë shifrat e Shërbimit Kombëtar të Shëndetit në Mbretërinë e Bashkuar.

Pranimet në urgjencë janë rritur më shumë se 50 për qind gjatë dekadës së fundit, me 56,000 fëmijë të shtruar në spital me këtë gjendje vitin e kaluar.

Foshnjat marrin tri doza të vaksinës së pneumonisë në NHS në tetë javë, 16 javë dhe një vit.

Por nivelet e marrjes për vaksinën pneumokokale kanë rënë vitet e fundit, në përputhje me një rënie më të gjerë të vaksinimeve të fëmijëve.

Shifrat nga Shërbimi Kombëtar të Shëndetit në Mbretërinë e Bashkuar tregojnë se vetëm 92.8 për qind e fëmijëve morën vaksinat vitin e kaluar, nga 94.4 për qind në 2012-13.

Muajin e kaluar “Daily Mail” nisi një fushatë të madhe për të përmirësuar marrjen e imunizimeve të fëmijëve midis rasteve në rritje të fruthit dhe shytave.

Analizat nga “Save the Children” dhe “Unicefi” zbuluan se 27 fëmijë në Angli u vranë nga sëmundja vitin e kaluar.

Mos i humb