14:43 / E Premte, 30 Mars 2018

Rritet çmimi i telefonëve inteligjent

Pas debutimit të iPhone X, telefoni më i shtrenjtë që Apple ka prodhuar ndonjëherë, çmimi mesatar i një telefoni inteligjent është rritur me 10% në tre mujorin e tretë të 2017-ës.

Me një çmim fillestar prej 999 dollarësh, iPhone X kushton 3 herë më shumë se çmimi mesatar i një telefoni inteligjent shitur në mbarë botën në 2017-ën.

Të dhënat vinë nga GFK dhe gjithashtu vënë në dukje se shitjet kanë filluar të biejnë ndërsa tregu po mbipopullohet.

Prodhuesit gjithashtu kanë filluar të fokusohen në funksionalitete premium në përpjekje për të rritur vlerën e operacioneve të tyre.

Temat: