16:33 / E Premte, 27 Nëntor 2020 / A. M.

Rritet në 21 numri i komunave të Zonës së kuqe, në Kosovë

Raportohet se është rritur numri i komunave me rrezik të lartë për COVID-19.

Kështu, Ministria e Shëndetësisë njofton se nga sonte hyn në fuqi kategorizimi i ri i komunave lidhur me COVIDin-19, sipas numrit të infektuarve në 100.000 banorë brenda një jave.

Kategorizimi do të rishikohet më 4 dhjetor 2020, varësisht nga numri i rasteve pozitive në 100. 000 banorë.

Ndërsa, në “Zonën e kuqe” bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë apo komunat me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë janë 21 komuna. Prej tyre janë Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Mitrovica e Veriut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin- Potoku, Kamenica, Skenderaj, Kllokoti dhe Graçanica.

Në “Zonën e verdhë” bëjnë pjesë komunat me rrezik të mesëm, apo komunat prej 76 deri në 150 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës. Në këtë zonë janë 15 komuna: Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malisheva, Suhareka, Shtërpca, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Rahoveci, Juniku, Istrogu, Mamusha dhe Hani i Elezit.

Në “Zonën e gjelbër” bëjnë pjesë komunat me rrezik të ulët apo komunat prej 1 deri në 75 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës. Në këtë zonë bëjnë pjesë 2 komuna: Dragashi dhe Novobërda.

Javën e kaluar ishin 18 komuna me rrezik të lartë.