00:35 / E Hënë, 20 Nëntor 2017 / k.v

Sa ka kushtuar prodhimi i iPhonit ndër vite (Foto)

Me një kosto fillestare prej 999 dollarësh, iPhone X nuk është një iPhone i zakonshëm.

Në fakt është iPhone më i shtrenjtë që Apple ka prodhuar ndonjëherë dhe mbase një prej telefonëve më të shtrenjtë prodhuar për masat.

Pyetja është: A e justifikon iPhone X atë kosto? Ndërsa shumë njerëz argumentojnë se një telefon nuk duhet të kushtojnë më shumë se 1,000 dollar, të tjetër justifikojnë çmimin e tij me teknologjinë e re të telefonit.

Sipas testimeve, telefonët inteligjentë të ditëve të sotme janë po aq të fuqishëm sa shumë kompjutera, dhe pse të mos kushtojnë sa edhe vetë kompjuterat tanë?

Prandaj sa paguajmë ne për iPhone X dhe sa i kushton Apple për ta prodhuar? Sipas IHS, materialet e iPhone X kushtojnë 370.2 dollar.

Ndërsa ky informacion mbulon vetëm koston e materialeve përbërëse, nuk dihet sa është kostoja e prodhimit të telefonit për Apple.

Një herë e një kohë Tim Cook thoshte se parashikimet janë shumë larg të vërtetës.