14:08 / E Diele, 29 Mars 2020

Sa shpesh duhet të ndryshoni çarçafët?

Me siguri keni pyetur veten saktësisht se sa shpesh duhet të ndryshoni çarçafët tuaja.

Ashtu si shumë nga pyetjet e tjera përgjigjja nuk është aq e thjeshtë, kështu që ne jemi duke e analizuar atë për ju.

Pse na duhet të ndryshojmë çarçafët ?

Ka shumë gjëra që mund të futen në çarçafët tuaja,” thotë Dr. Robb Akridge, Bashkëthemelues i Clarisonic dhe Expert Skin, PhD në Mikrobiologji i specializuar në Imunologji dhe Sëmundje Infektive.

Këtu bëhet fjalë për mikrobet e vogla te cilat nuk mund t’i shikoni me sy të lirë dhe që ushqehen me lëkurën e vdekur të trupave tanë.

Çfarë lloji çarçafësh është më i këshillueshëm? Pambuku është vërtet më i miri. Gjithashtu, nëse keni ndonjë infeksion të lëkurës, apo alergji duhet të përdorni çarçafë të bardhë pambuku. Në këtë mënyrë ju mund t’i lani me ujë të nxehtë dhe zbardhues duke zhdukur kështu pluhurin apo mikrobet që përmbajnë çarçafët.