15:55 / E Premte, 08 Qershor 2018

Sanksionet e SHBA-ve: “Nike” nuk i jep këpucë Iranit në Botëror

Shkaku për këtë është bërë vendimi i qeverisë Amerikane për të rivendosur sanksione politike dhe ekonomike ndaj Iranit pas riacarimit të marrëdhënieve mes dy vendeve.

Kompania në një deklaratë zyrtare ka deklaruar se si një korporatë Amerikane duhet të ndjek politikat e SHBA, dhe kjo nënkupton që nuk mund të pajisin me bazë materiale lojtarët e kombëtares së një shteti ndaj cilit qeveria ka vendosur sanskione. Uniformat e Iranit janë prodhim i Adidas, ndërsa shumica e lojtarëve në klubet e tyre financohen nga Nike.

Temat: