19:29 / E Enjte, 17 Maj 2018

Seksi ndikon në memorie

Çiftet që janë aktive seksualisht performojnë memorie më të mirë në moshën e mesme, tregojnë gjetjet e reja.

Studiuesit kanë analizuar të dhënat dyvjeçare të mbi 6,000 të rriturve të moshës 50-vjeçare, përfshirë dietën dhe zakonet e gjumit.

Personat që kishin më shumë seks dhe ishin më të afërt nga ana emocionale me partnerët e tyre kishin memorie më të mirë.

Seksi, sipas studiuesve ndikon në memorie më të mirë duke stimuluar rritjen e neuroneve në hipokampus, por nuk ndikon edhe në jetëgjatësi.

Studimi është kryer nga Universiteti Wollongong në Australi dhe është botuar në revistën Springer Archives of Sexual Behavior.

Temat: