15:04 / E Enjte, 19 Shtator 2019

Një shaman niset për t’ia dëbuar djallin Putinit – arrestohet nga policia

Një shaman siberian, i cili ka bërë rrugë të gjatë për në Moskë për të ndjekur djallin nga presidenti Vladimir Putin, është arrestuar nga policia ruse.

Policia e Buryatias, një republikë ruse në Siberinë Lindore, njoftoi se të enjten  arrestoi shamanin Alexander Gabishev në një autostradë afër Liqenit të Baikalit. Ai u kthye në vendlindjen e tij Yakutia, ku kërkohet për krimin, shtoi policia.

Alexander Gabishev u nis këmbë nëpër vendin më të madh në botë në mars dhe planifikon të arrinte në Moskë më 2021. Dëshira e tij ishte që të dëbonte djallin nga Putini sapo të vinte në kryeqytet.

Alexei Navalny, kundërshtari kryesor i Kremlinit, ka bërë shaka ditët e fundit me reagimin e autoriteteve.

“Putini është i frikësuar, duke u dridhur dhe duke bërtitur “Zoti im, ma shpëto atë shaman. Po sikur të ma dëbojë me të vërtetë djallin jashtë?”, tha ai.

Ndryshe, shamanizmi është një praktikë që përfshin një praktikues që arrin gjendje të ndryshuar të vetëdijes, në mënyrë që të perceptojnë dhe bashkëveprojnë me atë që ata besojnë se janë një botë shpirtërore dhe të kanalizojnë këto energji transcendenciale në këtë botë.