20:55 / E Shtunë, 11 Maj 2024 / MSH

SHBA-ja u vendos tarifë 100% importeve të automjeteve elektrike kineze

Administrata Biden planifikon të rrisë tarifat për importet e automjeteve elektrike kineze nga 25% në 100% ndërsa rrit përpjekjet e saj përpara zgjedhjeve në SHBA për të mbrojtur industrinë amerikane.

Qeveria pritet të njoftojë lëvizjen, si dhe tarifat e tjera për importet e energjisë së pastër, të martën, sipas njerëzve të njohur me situatën, siç raportohet nga Financial Times.

Rritja e mprehtë e tarifave vjen mes shqetësimeve në rritje se Kina mund të vërshojë tregun amerikan me energji elektrike të lirë, duke kërcënuar industrinë amerikane të automobilave.

Presidenti Joe Biden ka ndërmarrë veprime të ndryshme në muajt e fundit për të bindur anëtarët e sindikatave në shtetet në lëvizje se ai do të mbrojë vendet e punës.

Administrata Biden ka rishikuar për tre vjet tarifat që presidenti i atëhershëm Donald Trump vendosi për importet nga Kina si pjesë e luftës tregtare që filloi në 2018. Tarifat e reja për makinat elektrike do të shpallen me përfundimin e rishikimit, nën udhëheqjen të përfaqësuesit tregtar të SHBA-së, thekson i njëjti publikim.