16:55 / E Diele, 21 Korrik 2019

Shenjat që ju lajmërojnë për cistet në vezore

Cisti është problem i zakonshëm te gratë dhe mund të shkaktojë shumë shqetësime.

Shumica e madhësive të cisteve në vezore janë të natyrës beninje. Më saktësisht, cistet folukulare shfaqen në fillimin e çdo cikli menstrual dhe më së shpeshti nuk ka nevojë për vizitë mjekësore.

Sidoqoftë, afërsisht 20 për qind e femrave kanë ciste që nuk kalojnë dhe për të cilat kirurgjia shpesh është e nevojshme, pasi ato mund të ndryshojnë keq ose thjesht të çojnë në simptoma të padurueshme.

Nëse keni gjashtë simptomat e mëposhtme, duhet të vizitoni urgjentisht një mjek:

Dhimbje në pjesën e poshtme të stomakut; Fryrja e stomakut; Pesha në bark; Ndjenja për urinim; Dhimbje gjatë seksit; Dhimbje në shpinë