21:54 / E Enjte, 14 Nëntor 2019

Shenjat që tregojnë se jeni më inteligjent se sa që mendoni

A dyshoni për inteligjencën tuaj? Këtu janë 10 indikacione që gaboheni. Shanset janë që ju do të njihni të paktën 2 nga këto gjëra në veten tuaj menjëherë.

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

1. Ju ndoqët mësime muzikore

Studime të shumta tregojnë se të mësuarit për të luajtur një instrument muzikor ndihmon zhvillimin e fëmijërisë.  Kjo është arsyeja që ju jeni kaq të mirë për të menduar gjërat deri sot!

2. Ju jeni fëmija më i vjetër në familje
Një studim interesant ka sugjeruar që fëmijët më të vjetër në një familje kanë përparësi mesatarisht më të larta për të qenë më inteligjentët. Kjo është arsyeja pse më të moshuarit kanë tendencë të jenë pak më të suksesshëm sesa më të rinjtë në një familje.

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

3. Keni dashur të lexoni edhe si fëmijë

Shanset janë që ju jeni shumë të zgjuar, veçanërisht nëse dashuria juaj për librat filloi kur ishit ende në pelena.

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

4.Ju jeni majtakë

Ekzistojnë disa të dhëna për të sugjeruar se ka një numër të madh të njerëzve të majtë midis kriminelëve. Ekspertët ende nuk kanë shpjeguar këtë fenomen. Nga ana tjetër, hulumtimi i fundit tregon se njerëzit e majtë janë të prirur të mendojnë divergjent – një mënyrë e të menduarit krijues që përdoret për të zgjidhur problemet dhe detyrat.

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

5. Shqetësohesh shpesh

Gjithnjë e më shumë studime dëshmojnë se njerëzit që shpesh shqetësohen për gjërat mund të jenë më inteligjentë se ata që nuk shqetësohen.

6. Jeni i gjatë
Hulumtimet e kryera në Universitetin Princeton treguan se fëmijët e gjatë studiojnë më mirë sesa moshatarët e tyre, dhe kur arrijnë moshën madhore ata përfundojnë duke fituar më shumë para.

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

7. Jeni qesharak

Rezulton se një sens humori dhe inteligjencë të lartë janë të lidhura me njera-tjetren.

8. Je Kurioz
Një profesor i psikologjisë së biznesit në një universitet në Londër arriti në përfundimin se kurioziteti është një karakteristikë e rëndësishme në njerëzit inteligjent.

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

9. Dëshironi gjithmonë perfekten

Njerëzit që janë të zgjuar janë zakonisht perfeksionistë. Ata kurrë nuk janë vërtet të kënaqur me mënyrën se si janë gjërat. Nëse ata luajnë një sport, ata do të kalojnë kohë shtesë duke praktikuar të jenë lojtari më i mirë në ekip.

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

10. Shkrimi juaj është i çrregullt

Shkrimi i dorës i çrregullt është gjithashtu një nga shenjat e një personi krijues.