13:06 / E Diele, 21 Janar 2018

Shiti alkool në publik, burri fshikullohet me kamxhik 36 herë

Një i krishterë indonezian është fshikulluar publikisht të premten për shitjen e alkoolit që konsiderohet shkelje e ligjit islam.

Jono Simbolon pësoi dhimbje të tmerrshme kur një oficer fetar ui maskuar goditi shpinën me një shkop në një skenë të improvizuar jashtë një xhamie në kryeqytetin Banda Aceh.

Atij i thanë se kishte përulur ligjin e njohun në nivel lokal si Kanun dhe u dënua me 36 fshikullime duke shmangur një dëmin të gjatë në burg.

Simboloni është i treti i krishterë që vuan një veprim të tillë që kur filloi zbatimi i ligjit islam dhe iu dha një autonomi te vecantë në 2001.