08:30 / E Shtunë, 15 Maj 2021 / B O

Shitjet e veturave në Rusi rriten për 290% në prill

Shitjet e veturave të reja në Rusi u rritën 290 për qind në prill, në 151.964 krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar kur vendi ishte në një bllokim të rreptë nga COVID-19, ka thënë Shoqata e Bizneseve Evropiane.

“Sidomos katër prodhuesit më të mëdhenj vendas treguan performancë mbi tregun krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar kur bllokimi i preku më shumë”, ka thënë në një vlerësim Thomas Staertzel, kryetari i Komitetit të Prodhuesve të Veturave.

Markat më të shitura të Rusisë të gjitha patën rritje treshifrore në përqindje muajin e kaluar, me Lada duke u rritur 304 për qind dhe numri dy është Kia me 341 për qind. Vendi i tretë mbahet nga Hyundai dhe Renault në vendin e katërt, panë që shitjet e tyre të rriteshin përkatësisht 538 për qind dhe 345 për qind.

Skoda e renditur në vendin e pestë u rrit me 241 për qind, ndërsa marka VW u rrit 205 për qind dhe Toyota u rrit 232 për qind.

Në katër muajt e parë, shitjet në Rusi u rritën për 24 për qind në 515.934.