08:59 / E Diele, 10 Shkurt 2019

Shkenca zbulon një dallim interesant mes trurit të burrave dhe grave

Kur një person arrin moshën e pjekurisë, truri i tyre është më i madh se asnjëherë.

Kur fillojmë të plakemi, truri i njeriut fillon të tkurret pak nga pak, transmeton Indeksonline.

Megjithatë ekziston një dallim i rëndësisshëm mes trurit të  burrave dhe të grave.

Sipas një studimi të fundit të publikuar në Procesin e Akademisë Kombëtare të Shkencave në Shkollën e Mjekësisë në Universitetin e Uashingtonit, thuhet që truri i grave ka një tendencë që të mbetet më i ri se ai i burrit edhe nëse te dytë kanë moshën e njëjtë.

Shkencëtaret arritën të dallonin që truri i meshkujve plakej më shpejtë./Indeksonline/