19:16 / E Mërkurë, 20 Shkurt 2019

Shkencëtarët besojnë se kjo barishte është sektreti kundër plakjes

Një bimë japoneze tradicionalisht që konsumohej nga luftëtarët e samurajve mund të mbajë sekretin e anti-plakjes, thonë shkencëtarët.

Bimësia është përdorur për të ndihmuar shërimin e plagëve dhe për të parandaluar infeskionin, dhe njihet si “fleta e nesërme”, sepse ajo rritet aq shpejt pas prerjes.

Tani, një kompleks unik natyror në këtë bimë është gjetur për të ndihmuar në mbrojtjen e qelizave dhe vonimin e plakjes në lloje të ndryshme dhe në qeliza njerëzore.

Ajo punon duke inkurajuar një proces “pastrimi dhe riciklimi” në qëliza, duke hequr qelizat e padëshiruara që mund të shkaktojnë sëmundje nëse lejohet të ndërtohen.

Studiuesit thanë se është një hap drejt identifikimit të terapive kundër plakje./Indeksonline/