19:38 / E Mërkurë, 08 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Shkencëtarët impaltojnë trurin e vogël njerëzor brenda minjve, ja çfarë duan të arrijnë

Shkencëtarët kanë lidhur trurin e vogël njerëzor me mendjet e minjve, gjë që ka shkaktuar një debat të madh etik në mesin e studiuesve.

Dy letrat që janë paraqitur në një konferencë të mirënjohur të neuroshkencëtarëve të SHBA këtë javë pretendojnë se kanë lidhur indet e trurit të njeriut me mendjet minjve, transmeton Indeksonline.

Etikët kanë vënë në pikëpyetje nëse një veprim i tillë mund t’u jap kafshëve vetëdije, që do të thotë se ata do të kenë të drejtën të “respektojnë” të ardhmen.

Me anë të kësaj shkencëtarët shpresojnë të përdori mini-trurin për kërkime të sëmundjeve të trurit të tilla si Alzheimer dhe autizëm./Indeksonline/