18:51 / E Martë, 17 Korrik 2018

Shkencëtarët zbulojnë diamant në vlerë që s’mund ta lexoni as vet

Shkencëtarët kanë zbuluar një grumbull të diamanteve, që do të shkatërronin plotësisht ekonominë botërore.

Shkencëtarët mendojnë se ka një katrorë ton diamanti të varrosur në “rrënjët kratonike” të Tokës.

Sipas tyre ky thesar është varruar 100 milje poshtë, më thellë se çdo stërvitje ka depërtuar ndonjëherë, kanë thënë studiuesit e MIT.

Rrënjët kratonike janë pjesët më të lashta të shkëmbit nën shtete tektonike, të formuara si male të përmbysura.

Studiuesit vlerësojnë se rrënjët mund të kenë 1-2 për qind, që do të thotë se rreth një ton katërkërndësh diamanti janë varrosur thellë në tokë.

Duke pasur parasysh se një ton diamanti është 50 milionë karat, me vlerë të paktën 3 mijë dollarë secili, del që thellë në tokë janë 150, 000,000,000,000,000,000,000 funta nga disa llogaritje relativisht jo-shkencore.

“Ne nuk mund t’i arrimë ata, por ende, ka shumë më tepër diamant se sa kemi menduar ndonjëherë më parë”, ka thënë Ulrich Faul, një shkencëtar kërkimor në Departamentin për Atmosferë dhe Shkenca Planetare “MIT” të Tokës./Indeksonline/