23:03 / E Diele, 10 Shkurt 2019

Shpallet gjendje e jashtëzakonshme në Rusi, 50 arinj polarë sulmojnë një qytet

Një rajon arktik i Rusisë ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme pasi aritë polarë kanë pushtuar vendin.

Njerëzit kanë mbetur të mbyllur nga frika për të dalë jashtë.

Që prej dhjetorit të vitit të kaluar arinjtë polar kanë vizituar rregullisht vendbanimin kryesor të arqipelagut, Belushja Guba, me disa që shfaqein “sjellje agresive”.

Njerëzit kanë frikë të dalin jashtë dhe jeta e përditshme është në trazirë, tha nënkryetari i administratës lokale , Aleksandër Minajev./Indeksonline/