13:57 / E Hënë, 16 Prill 2018

Shpjegimi i nA�ntA� A�ndrrave mA� tA� zakonshme me ish-in

Fundi i lumtur i disa A�ifteve thjesht nuk A�shtA� shkruar nA� yje dhe kA�tA� gjA� na duhet ta pranojmA�! Pa ndarje nuk do tA� kishte ish-a dhe pa kA�ta tA� fundit ju nuk do tA� shihni A�ndrrat e mA�poshtme! Pas shkA�putjes nga njA� lidhje, nA� mA�nyrA� paqA�sore apo jo, A�shtA� shumA� e zakonshme tA� shihni nA� A�ndA�rr ish-in tuaj. NjA� studim nA� faqen e internetit tA� A�ndrrave Dreamscloud zbuloi se nga 1,172 njerA�z tA� anketuar, 29 pA�r qind prej tyre pranuan se kishin A�ndA�rruar pA�r ish partnerin dhe mA� poshtA� Living do tA� shpjegojA� 10 A�ndrrat mA� tA� zakonshme.

1. TA� ktheheni me ish-in

Sipas Lauri LoeA�enberg, njA� analist i A�ndrrave dhe autori i Dream On It, Unlock Your Dreams, Change Your Life, kur A�ndA�rroni sikur ktheheni me ish-in nuk do tA� thotA� domosdoshmA�risht se ju e doni kA�tA� gjA�! Por nA�ndA�rgjegjia juaj kujton kohA�t kur jut A� dy keni qenA� tA� dashuruar dhe keni pA�rjetuar a�?fluturat nA� stomaka�? .
Ajo shpjegon se kA�to lloj A�ndrrash janA� mA� shumA� pA�r ndjenjat sesa pA�r ish-in.

2. Vdekja e njA� ish-i

NdonA�se kjo mund tA� duket si njA� lloj A�ndrre traumatike, nA� tA� vA�rtetA� do tA� thotA� se ju jeni shkA�putur totalisht nga lidhja me atA� person. Pra, mos u bA�ni merak sepse A�shtA� nA� fakt njA� gjA� e mirA�!

3. TA� kthehesh me ish-in abuziv

ShkA�putja nga njA� marrA�dhA�nie abuzive apo toksike nuk A�shtA� kurrA� e lehtA�, kA�shtu qA� tA� A�ndA�rroni se jeni kthyer serish me atA� person mund tA� jetA� tronditA�se. Faji, zemA�rimi, pakA�naqA�sia – tA� gjitha kA�to emocione negative mund tA� shfaqen nA� A�ndrra.

4. Ish-i juaj pA�rfundon nA� burg

NA�se A�ndA�rroni sikur ish-i juaj arrestohet , kjo A�shtA� nA�nndA�rgjegjja juaj qA� po e ndA�shkon.

5. Sikur hyni nA� shtA�pinA� e tyre me forcA�

ShtA�pia pA�rfaqA�son psikikA�n e njA� personi, pra, tA� A�ndA�rroni se jeni duke hyrA� nA� shtA�pinA� e ish-it tuaj, lind si nevojA� e nA�ndA�rgjegjies suaj pA�r tA� depA�rtuar nA� mendjen e tyre dhe pA�r tA� kuptuar se A�farA� mendojnA� ata.

6. Ish-i hyn fshehtas nA� shtA�pinA� tuaj

LoeA�enberg thotA� se kjo do tA� thotA� se ata ende ndikojnA� nA� gjendjen shpirtA�rore dhe mentalitetin tuaj.

7.Sikur jeni shtatzA�nA� me ish-in

Ju nuk jeni shkA�putur plotA�sisht nga lidhja dhe thellA� brenda vetes, doni sA�risht tA� jeni me tA�. Sjellja nA� jetA� e njA� fA�mijA� do tA� thotA� qA� ju prisni diA�ka tA� re nga ish-i , njA� zhvillim tA� lidhjes suaj tA� lA�nA� pA�rgjysmA�.

8. Sikur ish-in e merr malli pA�r ju
Ndiheni mirA� dhe superiore sepse ju e keni harruar , e keni lA�nA� pas krahA�ve, kurse ai kA�rkon njA� shans tA� dytA� nga ju