21:54 / E Mërkurë, 17 Prill 2024 / S Z

Shqipëria del nga lista e vendeve në monitorim nga KiE pas 29 vitesh

Shqipëria nuk është më pjesë e vendeve nën monitorim nga Këshilli i Evropës. Ky është vendimi i marrë sot nga Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës.

Ministri i Jashtëm, Igli Hasani ka postuar në faqen e tij në Facebook njoftimin dhe shkruan se Shqipëria ka dalë nga lista e vendeve në monitorim nga Këshilli i Europës pas 29 vitesh .

Reagimi i Ministrit Hasani:

Faleminderit Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës dhe raportuesit Ionut Stroe, për njohjen e reformave transformuese të drejtësisë në Shqipëri, luftën tonë kundër korrupsionit dhe përparimin e Shqipërisë në të drejtat e njeriut dhe demokracinë.

Protesta tek Bashkia e Tiranës, Berisha: Të bashkohemi të premten për fitoren e shpirtit europian të qytetarëve shqiptarë
Angazhimi i Shqipërisë ndaj standardeve të Këshillit të Evropës, ka qenë i palëkundur dhe përpjekjet tona të pandërprera më në fund po japin rezultatet e shumëpritura.