23:55 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

Si fluturon helikopteri?

Helikopterët janë makineri të vërteta fluturimi. Ata mund të ngrihen dhe të zbresin pa patur nevojë për një pistë. Poashtu, mund të qëndrojnë pezull në ajër dhe të manovrojnë në çdo drejtim në një hapësirë 360 gradë.

Kjo video do të zbulojë kompleksitetin dhe shkencën prapa fluturimit të një helikopteri. Pasi të shikoni fizikën rreth fluturimit të një helikopteri, do të kuptoni gjithashtu se pse pilotët e helikopterit bëjnë një punë tepër komplekse. /IndeksOnline/