22:04 / E Hënë, 11 Shkurt 2019

Si punon motori elektrik i Audi E-Tron

Në një nga videot promocionale të Audi e-tron, prodhuesi gjerman shkurtimisht prezanton motorin elektrik me fuqi elektrike dhe kamio me një marsh të vetëm.

Inxhinieri i Audi Joachim Doerr flet për përdorimin e magnetëve jo të përhershëm dhe ftohjen efikase për të siguruar përshpejtim maksimal të përsëritshëm (15-20 herë radhazi).

Zhvillimi i Audi e-tron filloi pesë vjet më parë. Karakteristikat e Audi e-tron janë:

-0-100 km/h për 5.7 sekonda
-Shpejtësia maksimale 200 km/h
-Deri në 417 km nën ciklin WLTP
-Bateria 95 kWh (36 module qelizore, secili modul është i pajisur me 12 qeliza, tensioni nominal 396 Volt)
-Pesha e baterisë: 700 kilogram
-Dual-motor me të gjitha gomat aktive – deri në 300 kW në S mode, ose deri në 265 kW në D mode. Motori i përparmë 135 kW, motori i pasëm 165 kW (S mode)
-DC karikim i shpejtë deri në 150 kW: 0-80% për 30 minuta

Mos i humb