07:17 / E Premte, 15 Janar 2021 / A K

Sony po teston veturën e saj

Makina e parë elektrike e Sony, një koncept i quajtur VISION-S, u prezantua një vit më parë në atë kohë drejtpërdrejtë në CES.

Makina e një kompanie teknologjike, pa njoftim paraprak, befasoi publikun.

Sony atëherë sqaroi se është një koncept që synon të shfaqë aftësitë e tyre dhe teknologjitë e provës për automjete autonome dhe elektrike.

Brenda një viti nga prezantimi i tij, VISION-S kishte përparuar, siç mund të shihet në videon e bashkangjitur, dhe inxhinierët kishin punuar shumë në teknologjitë e reja, sensorë dhe kamera autonome drejtimi.

Sipas informacionit të ri, ekzistojnë gjithsej 40 sensorë të veçantë për drejtimin automatik.

Tani, tha kompania japoneze, një fazë e re e zhvillimit ka hyrë për VISION-S.

Gjegjësisht, testet kanë filluar në rrugët publike në Austri, ku Sony dhe partnerët e saj duan të vlerësojnë teknologjitë e tyre dhe zgjidhjet e sigurisë të instaluara në këtë veturë. Testimi po zhvillohet pranë qendrës inxhinierike të Sony në Graz.