07:13 / E Mërkurë, 06 Dhjetor 2017 / indeksADMonline

Sot shpallet aktgjykimi për “Grupin e Dobrosinit”

Gjykata Themelore në Gjinal sot do të shpall aktgjykimin ndaj të quajturit “Grup i Dobrosinit”.

Aktgjikimi do të shpallet në Gjilan, duke filluar nga ora 14:00, shkruan Indeksonline.

Ky grup akuzohet për sulme ndaj policisë serbe në Dobrosin të Bujanovcit

Ndryshe, ky grupi thirret edhe si “Lëvizja e Lirisë” që përbehet nga Valon Jashari, Skënder Jashari, Gazmend Lakna, Gazmend Xhemshiri, Qëndrim Rexhaj, Muhamed Aliu, Skender Selmani, Enver Musolli, Abdullah Zogaj dhe Jeton Shabani, akuzohen gjatë kësaj kohe kryen akte terroriste në shtetin e Serbisë.
Gjykata Supreme përmes aktgjykimit së lëshuar më 19 prill të vitit 2016 e kishte kthyer rastin në rigjykim, derisa në vitin 2013 të akuzuarit qenë dënuar nga Gjykata Themelore në Gjilan me një total prej 60 vjetësh burgim.