17:27 / E Enjte, 30 Janar 2020

Startapi izraelit gjen zgjidhjen për ndalimin e përhapjes së koronavirusit?

Për të ndihmuar në ndalimin e përhapjes së koronavirusit, startapi izraelit Sonovia Ltd. mund të dërgojë inde anti-patogjene në Kinë për të prodhuar maska për fytyrën, veshje spitalore dhe veshje mbrojtëse.

Teknologjia bazohet në një proces sonokimik, një fenomen fizik i quajtur kavitacion i zhvilluar në Universitetin Bar-Ilan. Valët e zërit përdoren për të futur fizikisht kimikatet e nevojshme në strukturën e indeve, duke i rritur ato me veti antivirale dhe antibakteriale të provuara klinikisht.

Sonovia përdor nanopartikulet e oksidit metalik, përfshirë oksidin e zinkut dhe oksidin e bakrit, për të siguruar mbrojtje antibakteriale.

Testet kanë treguar se indet e trajtuara me Sonovia janë efektive kundër gjashtë llojeve të baktereve përfshirë E. coli dhe Staph. Efektiviteti zgjat deri në 100 larje në 75 gradë celsius ose 65 larje në 92 gradë celsius.