09:50 / E Hënë, 20 Shkurt 2023 / B O

Studim i ri, ndotja e tymit të makinave dëmton trurin në vetëm pak orë

Ndotja e tymit të automjeteve mund të dëmtojë funksionin e trurit të njeriut në vetëm disa orë, sipas një studim i ri.

Është hera e parë që një eksperiment ka gjetur prova të lidhjes së ndryshuar të rrjetit të trurit tek njerëzit për shkak të ndotjes së ajrit.

“Për shumë dekada, shkencëtarët mendonin se truri mund të mbrohet nga efektet e dëmshme të ndotjes së ajrit”, tha autori i vjetër i studimit Dr Chris Carlsten, kreu i mjekësisë në Universitetin e British Columbia (UBC) në Kanada.

“Ky studim, i cili është i pari i këtij lloji në botë, ofron prova të reja që mbështesin një lidhje midis ndotjes së ajrit dhe njohjes.”- shtoi Dr Chris Carlsten.